Продукти: (за 4 порции)
• 1 1/2 ч.ч. ориз
• 30 г краве масло
• 2 с.л. олио
• 200 г кашкавал
• 4-5 ч.ч. зеленчуков бульон
• 1 с.л. доматено пюре
• настъргана кора от лимон
• черен пипер, индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме ориза в сгорещеното олио до златист цвят. Наливаме бульона, прибавяме подправките, разбъркваме и варим на тих огън, докато омекне оризът, като внимаваме да не се развари. Прибавяме размитото с малко хладка вода доматено пюре, посоляваме и оставяме пак да заври.
Запържваме маслото, прибавяме към него половината от настъргания кашкавал и изсипваме към ориза.
Разбъркваме сместа и я изсипваме в намаслена тавичка. Поръсваме отгоре с останалия кашкавал и малко разтопено масло и печем в умерена фурна, докато се зачерви.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...