Кулинарни рецепти » Пастет от дроб с маслини

 Пастет от дроб с маслини

Продукти:

• 500 г телешки черен дроб
• 2 малки главички лук
• 3 яйца
• 16 едри черни маслини
• 3 зелени маслини
• 3 с.л. фъстъчено масло
• 2 с.л. краве масло
• чесън, сол

Начин на приготвяне:

В сгорещеното масло задушаваме почистения от сухожилията и ципите черен дроб заедно с нарязания на тънки филийки лук. Оставяме сместа да изстине и я прекарваме на месомелачка. Прибавяме фъстъченото масло и по желание счукан чесън.

Сваряваме яйцата и ги нарязваме на по-дебели колелца. Внимателно отстраняваме жълтъка и пълним белтъците с пастета. В средата слагаме по една маслина като на мястото на костилката слагаме парченце маринована чушка.

Подреждаме кръгчетата в салатиера, отгоре наръсваме с настърган жълтък и с останалите нарязани на ивички маслини. Украсяваме с клончета магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало