Кулинарни рецепти » Пастет от червено цвекло

 Пастет от червено цвекло

Продукти:

• 1 кг червено цвекло
• 1 кофичка кисело мляко
• 4 с.л. лимонов сок
• 2 с.л. кимион
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме цвеклото и го варим в подсолена вода до омекване. Отцеждаме и го оставяме да изстине.

Нарязваме цвеклото на парченца и го пасираме, като прибавяме млякото и подправките. Поднасяме със сухари.

Автор: Ирена Колева

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало