Продукти:
• 300 г пушено пилешко месо
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 ч.ч. доматен сок
• 3 кисели краставички
• 1 лимон
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Вземаме 4 високи стъклени чаши и натриваме ръбовете им с лимон. Потапяме ги в ситно нарязан магданоз, така че магданозът да полепне по ръбовете.
Обезкостяваме пилешкото месо и го нарязваме на малки кубчета. Нарязваме на малки кубчета краставичките и едното яйце и ги смесваме с пилешкото месо. Поръсваме със ситно нарязан магданоз, наливаме доматения сок и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и разпределяме сместа в чашите.
Отгоре украсяваме с кръгчета от второто яйце, магданозени клончета и спирала от лимона.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...