Кулинарни рецепти » Кокошка по мадридски

 Кокошка по мадридски

Продукти:

• 1 кокошка
• 200 г гъби
• 1 глава лук
• 3-4 лъжички масло или маргарин
• 3 картофа
• 2 чушки
• 1/2 ч. ч. бяло вино
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Изчистената кокошка натриваме отвън и отвътре със сол и черен пипер.

Разтопяваме маслото, запържваме леко ситно нарязания лук, добавяме изчистените и ситно нарязани гъби и малко вода и задушаваме до полуготовност. Пълним с тази смес кокошката, зашиваме и я пържим от всички страни в маслото.

След 15 минути добавяме нарязаните на парчета картофи и нарязаните на кръгчета чушки заедно със семките. Сипваме виното (ако течността е недостатъчно, добавяме малко вода) и задушаваме кокошката до готовност, поливайки я често със соса, който подправяме със сол и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало