Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 глава чесън
• 2 домата
• 40 г краве масло
• сокът от 1 лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които нареждаме на дъното на тенджерата. Върху всяка порция слагаме счукан чесън, доматени кръгчета, парченце масло и няколко зърна черен пипер.
Посоляваме, наливаме вода до средата на месото, захлупваме и варим на умерен огън, докато сосът се сгъсти и ястието остане на мазнина. При поднасяне поръсваме с лимонов сок.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...