Кулинарни рецепти » Задушено пиле с чесън

 Задушено пиле с чесън

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 глава чесън
• 2 домата
• 40 г краве масло
• сокът от 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които нареждаме на дъното на тенджерата. Върху всяка порция слагаме счукан чесън, доматени кръгчета, парченце масло и няколко зърна черен пипер.

Посоляваме, наливаме вода до средата на месото, захлупваме и варим на умерен огън, докато сосът се сгъсти и ястието остане на мазнина. При поднасяне поръсваме с лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало