Кулинарни рецепти » Паприкаш с пилешко месо

 Паприкаш с пилешко месо

Продукти: (за 8-10 порции)

• 1 голямо пиле
• 1,5 кг пиперки
• 600-700 г домати
• 3-4 глави лук
• 2 ч.л. червен пипер
• 3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 30 г краве масло
• магданоз, копър, сол

Начин на приготвяне:

Обираме месото на пилето от костите, посоляваме го и го оставяме да отлежи известно време. Слагаме костите в студена вода, бавно ги кипваме, посоляваме леко и варим 1 час на умерен огън, след което прецеждаме бульона. Изпържваме месото в половината от олиото и го изваждаме.

Изпържваме в същата мазнина ситно нарязания лук и поръсваме с червения пипер. Прибавяме нарязаните домати и задушаваме, докато се поизпари доматения сок. Почистваме пиперките от дръжките и семената, нарязваме ги и ги изпържваме в 2 с.л. олио, след което ги прибавяме към доматите. Нареждаме отгоре изпърженото месо и оставяме ястието да къкри на тих огън.

От брашното и останалото олио правим светла запръжка, която изсипваме в ястието. Накрая посоляваме на вкус, кипваме и отстраняваме от огъня. Прибавяме маслото и поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало