Продукти:
• 1 пиле (около 1 1/2 кг)
• 1 1/2 кг домати
• 1 глава лук
• 1 чушка
• 80 г мазнина
• 400 г прясно мляко
• 500 г сметана
• 1 бурканче стерилизирани гъби
• сол, червен пипер
Начин на приготвяне:
Пилето изчистваме, измиваме и нарязваме на парчета. Ситно нарязания лук изпържваме до златисто, прибавяме червения пипер и заливаме с малко вода.
В отделен съд запържваме пилето заедно с чушката и 1 домат, след което прибавяме и лучената смес.
Млякото разбиваме с брашното на гладка смес, прибавяме към пилето и оставяме да се свари.
Преди сервиране разбиваме сметаната с щипка сол и с нея гарнираме месото. Всяка порция обграждаме с нарязани на кръгчета пресни домати.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...