Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 2 к.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 80 г шунка
• 1 к.ч. бяло вино
• 5-6 домата
• 3 чушки
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Овалваме порциите в брашно и ги изпържваме от двете страни в сгорещена мазнина.
Изваждаме пилешкото и последователно задушаваме в същата мазнина ситно нарязания лук и нарязаната на ивички шунка. Наливаме виното и връщаме пилешките порции. Захлупваме и задушаваме 15 мин на тих огън. Добавяме обелените и настъргани домати и задушаваме на тих огън още 30 мин.
В отделен съд задушаваме в 2 с.л. олио нарязаните на ивици чушки. Когато чушките омекнат, прибавяме ги към пилето. Задушаваме още 10 мин и поднасяме.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...