Продукти: (за 4 порции)
• 600 г пилешки гърди
• 200 г шунка
• 100 г краве масло
• 4 с.л. настъргано сирене
• 1-2 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме костите и кожата от пилешките гърди, начукваме, посоляваме, овалваме в брашно, след което изпържваме в сгорещена мазнина от двете страни до порозовяване.
Върху всяка порция поставяме парче шунка, поръсваме гъсто с настъргано сирене, поливаме с малко масло, покриваме с похлупак и задушаваме около 5 мин. Подреждаме порциите в чинии и ги заливаме с масло и сос от тигана.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...