Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле с дреболиите
• 150 г гъби
• 1 глава лук
• 60 г краве масло
• 3 картофа
• 2 зелени чушки
• 1 к.ч. бяло вино
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме изчистеното пиле, поръсваме с черен пипер и оставяме малко да престои.
В половината от маслото изпържваме ситно нарязания лук, прибавяме изчистените и нарязани на парченца гъби. Изпържваме и тях, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Напълваме пилето със задушените гъби, зашиваме разреза с бял конец, изпържваме от всички страни в сгорещено масло, наливаме вода и задушаваме.
След 15 мин прибавяме нарязаните дреболии, картофите, също нарязани на кубчета и чушките, нарязани на парченца. Заливаме с виното, посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме до омекване. При задушаването поливаме пилето със соса и доливаме вода.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...