Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг месо от пуйка
• 3 глави лук
• 200 г сухи сини сливи
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме костилките на сливите и ги накисваме за 1 час в топла вода.
Нарязваме месото на порции и го запържваме в сгорещената мазнина, докато стане златисто. Слагаме доматеното пюре, размито в малко вода. Щом се посгъсти, наливаме топла вода, която да покрие продуктите, захлупваме и задушаваме на умерен огън.
Когато месото поомекне, прибавяме брашното, размито с малко вода, поръсваме червения пипер, посоляваме, намаляме огъня и продължаваме да задушаваме. Щом месото омекне напълно, прибавяме отцедените сливи и варим още 10 мин.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...