Кулинарни рецепти » Спанак с ориз на фурна

 Спанак с ориз на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг спанак
• 3-4 стръка пресен лук /или 1 глава стар/
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. ориз
• 2 с.л. брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 яйца
• джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме спанака и го слагаме в тенджера заедно с едро нарязания лук, ориза, половината от олиото, 1 к.ч. вода, малко джоджен и сол на вкус. Задушаваме на умерен огън. Когато водата се изпари, изсипваме сместа в намаслена тавичка.

Запържваме брашното в останалото олио, разреждаме с млякото и оставяме на огъня да възври. Сваляме от огъня и застройваме с разбитите яйца. Заливаме спанака със запръжката и запичаме в умерено силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало