Продукти:
• 1 кутия майонеза
• 1 ч.ч. кус-кус
• 1 к.ч. нарязани черни и зелени маслини
• 1 консерва от риба
• 2 твърди домата
• 2 с.л. нарязано кашу
• 2 с.л. нарязани орехи
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме кускуса в подсолена вода, отцеждаме го и го смесваме с нарязаните на ивици маслини и майонезата.
Нарязваме на ситни кубчета 1 домат и го смесваме с пасираната риба и ядките. Разпределяме пюрето в средата на продълговата чиния.
В кръг подреждаме колелца от другия домат и върху тях разстиламе кускуса. Украсявема с клонки от копър.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...