Продукти:
• 1 кутия майонеза
• 1 ч.ч. кус-кус
• 1 к.ч. нарязани черни и зелени маслини
• 1 консерва от риба
• 2 твърди домата
• 2 с.л. нарязано кашу
• 2 с.л. нарязани орехи
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме кускуса в подсолена вода, отцеждаме го и го смесваме с нарязаните на ивици маслини и майонезата.
Нарязваме на ситни кубчета 1 домат и го смесваме с пасираната риба и ядките. Разпределяме пюрето в средата на продълговата чиния.
В кръг подреждаме колелца от другия домат и върху тях разстиламе кускуса. Украсявема с клонки от копър.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...