Продукти:
• 500 г филе от пушена риба
• 100-150 г месо от раци (може и от консерва)
• 3-4 печени червени чушки
• 2 глави лук
• 25-30 почистени от костилките маслини
• 1 ч.ч. бяло вино
• оцет или лимонов сок
• олио
• черен пипер
• захар
Начин на приготвяне:
Приготвяме дресинг от виното, олиото, лимоновия сок, черния пипер и щипка захар.
Останалите продукти нарязваме много на ситно. Объркваме добре и ги прехвърляме в салатиера,
Заливаме салатата с приготвения дресинг и оставяме няколко часа в хладилника.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....