Продукти:
• 500 г треска
• 1 средно голяма глава лук
• 1-2 с.л. майонеза
• 2 ябълки
• 1 малка глава целина
• 1 краставица
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 к.л. сос “Уорчестър”
• 3-4 листа салата
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата и я пускаме във вряща вода заедно с половин глава лук. Варим 35 мин на слаб огън. После обелваме внимателно кожата, накъсваме месото на дребно и го оставяме да изстине.
Нарязваме ябълките на кубчета и ги смесваме със ситно настърганата целина и едро настърганата краставица. Прибавяме останалия лук, нарязан наситно, майонезата и ситно нарязания магданоз. Подправяме със соса и сол на вкус и разбъркваме.
Смесваме рибените късчета с приготвения сос и прехвърляме сместа в салатиера, която сме покрили с листата салата. Поръсваме със ситно нарязаните яйца и магданоз и поднасяме.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...