Продукти:
• 4 твърдо сварени яйца
• 3 домата
• 1 консерва раци
• 3-4 с.л. олио
• 1 скилидка чесън
• 1 пиперка, риган
• босилек, мащерка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите и яйцата на кръгчета. В продълговата чиния за сервираме нареждаме кръгчетата керемидообразно кръгчетата, като редуваме доматено кръгче с кръгче от яйце.
Отцеждаме месото от раците и го разстиламе върху яйцата и доматите. Нарязваме ригана, босилека и мащерката на ситно и поръсваме с тях салатата.
Разбиваме до побеляване олиото заедно със счукания чесън и сол на вкус. Заливаме салатата с тази смес непосредствено преди да я поднесем.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...