Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг тиквички
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. брашно
• 1 кофичка кисело мляко
• 5 скилидки чесън
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на кръгчета или филийки, потапяме ги в подсоленото брашно и ги нареждаме керемидообразно в намаслена тавичка. Поливаме с мазнината и ги запичаме в умерена фурна.
След като се изпекат, ги разпределяме в чиниите за сервиране, а мазнината от печенето сипваме в киселото мляко и го разбиваме. Прибавяме счукания чесън, ситно нарязания копър и сол на вкус, разбъркваме и заливаме тиквичките с така приготвения сос.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...