Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг тиквички
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. брашно
• 1 кофичка кисело мляко
• 5 скилидки чесън
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на кръгчета или филийки, потапяме ги в подсоленото брашно и ги нареждаме керемидообразно в намаслена тавичка. Поливаме с мазнината и ги запичаме в умерена фурна.
След като се изпекат, ги разпределяме в чиниите за сервиране, а мазнината от печенето сипваме в киселото мляко и го разбиваме. Прибавяме счукания чесън, ситно нарязания копър и сол на вкус, разбъркваме и заливаме тиквичките с така приготвения сос.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...