Кулинарни рецепти » Сарми от лапад на фурна

 Сарми от лапад на фурна

Продукти:

• 2-3 връзки по-едри листа от лапад
• 1 връзка зелен лук
• 3-4 стръка пресен чесън
• 1 връзка копър
• 4-5 стръка магданоз
• 4-5 стръка джоджен
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме, измиваме и нарязваме на ситно чесъна и лука, Сипваме ги в сгорещеното олио, наливаме малко топла вода и задушаваме, докато омекнат.

Добавяме почистения и измит ориз, наливаме 1 ч.ч. топла вода и варим, докато течността се изпари. Поръсваме с черен пипер, добавяме ситно нарязаните зелени подправки, посоляваме на вкус и разбъркваме.

Почистваме листата на лапада от твърдите жили и ги попарваме в подсолена вода. После слагаме в тях от приготвената смес и увиваме стегнати сармички, които нареждаме в намаслена тавичка.

Наливаме 1-2 ч.ч. гореща вода и печем сармичките в умерено загрята фурна.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало