Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг едри зрели домати
• 1 връзка магданоз
• 1 к.ч. олио
• 3 с.л. натрошен сухар
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите напречно на филии. Магданоза нарязваме на дребно.
Разстиламе половината от магданоза на дъното на пръстен съд и върху него нареждаме един ред доматени филии, посоляваме и поръсваме отгоре 1 с.л. счукан сухар. Пак посипваме магданоз, пак нареждаме домати и поръсваме сухар. Щом наредим третия ред домати, най-отгоре поръсваме остатъка от сухара и червен пипер.
Наливаме олиото и слагаме в умерено загрята фурна. Вода не наливаме. Опечения гювеч трябва да остане на мазнина.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...