Продукти: (за 8 порции)
• 1 кг патладжани
• 500 г лук
• 500 г червени домати
• 1-2 с.л. доматено пюре
• 1ч.л. червен пипер
• 1-2 с.л. брашно
• 2 глави чесън
• 1 ч.ч. олио
• 1 дафинов лист
• бахар, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните по дължина на филии, посоляваме ги и ги оставяме в наклонен съд, за да се изцеди горчивия сок, след което пържим в маслена баня.
Изваждаме патладжаните и в същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук. Когато лукът омекне, прибавяме червения пипер, ситно нарязаните или настъргани домати, счукания чесън, черния пипер, бахара, дафиновия лист и сол на вкус.
Изсипваме сместа в тавичка и върху нея нареждаме изпържените патладжани.
Приготвяме запръжка от брашното и 1-2 с.л. олио, към която прибавяме доматеното пюре, размито с 4 с.л. вода. Заливаме ястието с получения сос и го слагаме за 10 мин в умерена фурна.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...