Кулинарни рецепти » Пълнени патладжани

 Пълнени патладжани

Продукти: (за 6 порции)

• 800 г смляно пилешко месо
• 1 кг патладжани
• 2 домата
• 300 г лук
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 5 яйца
• 1 лимон
• 100 г краве масло
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме патладжаните по дължина на половинки и издълбаваме вътрешността им. Задушаваме ситно нарязания лук в част от маслото. Добавяме смляното пилешко месо и разбъркваме добре, за да не стане на топчета.

Обелваме и нарязваме на дребно доматите. Прибавяме ги към месото заедно със ситно нарязаната вътрешност на патладжаните. Подправяме с лимоновия сок и сол на вкус, разбъркваме и задушаваме на умерен огън.

Пълним издълбаните патладжани с приготвената плънка и заливаме с малко разтопено масло. Нареждаме ги в подходящ съд и печем на умерена фурна. Към края заливаме с разбитите с киселото мляко яйца и отново запичаме. Поръсваме готовото ястие с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало