Продукти: (за 6 порции)
• 800 г смляно пилешко месо
• 1 кг патладжани
• 2 домата
• 300 г лук
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 5 яйца
• 1 лимон
• 100 г краве масло
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме патладжаните по дължина на половинки и издълбаваме вътрешността им. Задушаваме ситно нарязания лук в част от маслото. Добавяме смляното пилешко месо и разбъркваме добре, за да не стане на топчета.
Обелваме и нарязваме на дребно доматите. Прибавяме ги към месото заедно със ситно нарязаната вътрешност на патладжаните. Подправяме с лимоновия сок и сол на вкус, разбъркваме и задушаваме на умерен огън.
Пълним издълбаните патладжани с приготвената плънка и заливаме с малко разтопено масло. Нареждаме ги в подходящ съд и печем на умерена фурна. Към края заливаме с разбитите с киселото мляко яйца и отново запичаме. Поръсваме готовото ястие с наситнен магданоз.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...