Кулинарни рецепти » Пиле с кашкавал

 Пиле с кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пилешки бутчета
• 1 ч.ч. бяло вино
• 150 г кашкавал
• половин пакетче краве масло
• половин кофичка сметана
• 2 жълтъка
• 2 с.л. препечено брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме пилешките бутчета, поръсваме с черен пипер и ги нареждаме в тавичка. Заливаме с виното и разтопеното масло и покриваме тавичката с фолио. Печем в умерена фурна.

След около 40 мин. изваждаме изпечените бутчетата, а в соса от печенето прибавяме брашното, настъргания кашкавал /от който оставяме 3-4 с.л./ и сметаната, в която сме разбили жълтъците. Разбъркваме добре сместа и с нея заливаме бутчетата. Поръсваме с останалия кашкавал и запичаме още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало