Продукти: (за 4 порции)
• 4 пилешки бутчета
• 1 ч.ч. бяло вино
• 150 г кашкавал
• половин пакетче краве масло
• половин кофичка сметана
• 2 жълтъка
• 2 с.л. препечено брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме пилешките бутчета, поръсваме с черен пипер и ги нареждаме в тавичка. Заливаме с виното и разтопеното масло и покриваме тавичката с фолио. Печем в умерена фурна.
След около 40 мин. изваждаме изпечените бутчетата, а в соса от печенето прибавяме брашното, настъргания кашкавал /от който оставяме 3-4 с.л./ и сметаната, в която сме разбили жълтъците. Разбъркваме добре сместа и с нея заливаме бутчетата. Поръсваме с останалия кашкавал и запичаме още 10 мин.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...