Кулинарни рецепти » Мариновано пилешко с гъби и лук

 Мариновано пилешко с гъби и лук

Продукти:

• 1 кг пилешко филе
• 2-3 глави лук
• 400 г гъби
• 4 с. л. сухо бяло вино
• сока от половин лимон
• 3-4 с. л. ситно нарязан магданоз
• 1 с. л. босилек
• 2 с. л. горчица
• 2-3 големи скилидки чесън
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета (като за шишчета). Смесваме в купа горчицата, виното, сока от лимона, олиото, босилека, счукания чесън, магданоза, сол и черен пипер и много добре разбъркваме.

Мариноваме месото в тази смес за около 20 минути. Нарязваме гъбите на едро (по-малките оставяме цели), а лука – на полумесеци. Добавяме ги към месото, разбъркваме добре и изсипваме заедно с маринатата в плик за печене.

Завързваме плика, надупчваме го с нож на няколко места и го поставяме в съд за печене. Печем около час и половина във фурна, загрята до 200°С.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало