Продукти: (за 3-4 порции)
• 1 фазан
• 80 г краве масло
• 3 кисели ябълки
• 1 к.ч. сметана
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме фазана, поръсваме го с черен пипер и брашно и го изпържваме от всички страни в половината от маслото.
Обелваме ябълките, нарязваме ги на филийки и ги пържим в останалото масло. С част от ябълките покриваме дъното на тавата. Слагаме върху тях фазана, а наоколо разстиламе останалите ябълки. Заливаме със сметаната и печем до омекване.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...