Продукти: (за 3-4 порции)
• 1 фазан
• 80 г краве масло
• 3 кисели ябълки
• 1 к.ч. сметана
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме фазана, поръсваме го с черен пипер и брашно и го изпържваме от всички страни в половината от маслото.
Обелваме ябълките, нарязваме ги на филийки и ги пържим в останалото масло. С част от ябълките покриваме дъното на тавата. Слагаме върху тях фазана, а наоколо разстиламе останалите ябълки. Заливаме със сметаната и печем до омекване.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...