Продукти:
• 1 патица
• 500 г сушени сливи
• 2 кг ябълки
• лимонов сок
• 60 г краве масло
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистваме, измиваме и подсушаваме патицата. Натриваме я със сол и черен пипер и обливаме с лимонов сок.
Нарязваме на парченца сините сливи и 1-2 ябълки и с тях напълваме патицата. След това я увиваме в пергаментова хартия и поставяме за 1 час в хладилника.
Изваждаме патицата, отвиваме я, зашиваме отвора и я слагаме в тавичка с малко вода и ябълков сок. Поливаме с малко разтопено масло и я печем в умерена фурна не по-малко от 2 часа, като от време на време я поливаме със соса в тавата и обръщаме, за да се опече от всички страни.
Останалите ябълки обелваме, махаме сърцевината им, а на нейно място поставяме парченце масло. Нареждаме ги в тавичка и печем във фурната. След като омекнат, веднага ги изваждаме.
Поставяме изпечената патица върху плато и старателно я нарязваме на порции, без да нарушаваме формата й. Обграждаме така подредената патица с печените ябълки.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...