Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 50 г краве масло
• 1 кутия топено сирене
• 1 кофичка кисело мляко
• чубрица, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на парчета.
Намазваме дъното на йенска тенджера с масло и нареждаме в нея 1 ред пилешко месо. Отгоре слагаме парчета топено сирене. Нареждаме втори ред пилешко месо и отново слагаме топено сирене. Отгоре тук там слагаме парченца масло и подправяме със стрита чубрица, черен пипер и сол на вкус.
Разбиваме млякото с 1 к.ч. вода и заливаме продуктите с тази смес. Захлупваме и печем 30 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...