Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2-3 картофа
• 2 пиперки
• 1 морков
• 2-3 с.л. олио
• 1 с.л. краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме пилето със сол и черен пипер отвън и отвътре.
Приготвяме плънка от ситно нарязаните картофи, морков и чушки, към които добавяме маслото и посоляваме. Напълваме пилето и зашиваме отвора. Намазваме обилно с мазнина и го слагаме в тавичка.
Наливаме 1 ч.ч. вода и печем в умерена фурна. През време на печенето често мажем пилето с мазнина и го обливаме със соса от тавичката.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...