Продукти: (за 4 порции)
• 150 г сирене
• 100 г сланина
• 1 ч.ч. брашно
• 4 яйца
• 2-3 скилидки чесън
• червен пипер
• оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на малки кубчета. Запържваме ги до златисто и ги изваждаме.
В отделената мазнина запържваме брашното. Щом стане златисто, сипваме 4-5 ч.ч. гореща вода и варим десетина минути, като непрекъснато бъркаме.
Когато кашата се сгъсти, прибавяме натрошеното сирене и я оставяме отново да заври. После сваляме от огъня, подправяме със счукания чесън и сипваме в чиниите за сервиране. Поръсваме отгоре пръжките.
Счукваме яйцата от ниско във вряща подсолена и подкиселена вода и варим, докато белтъкът побелее. Слагаме във всяка чиния по едно яйце.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...