Продукти: (за 4 порции)
· 4 кръгли кифлички
· 60 г краве масло
· 4-5 пера от пресен лук
· 8 яйца
· 3 с.л. сметана
· 2 домата
· сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Бланшираме доматите 2 мин във вряща подсолена вода, обелваме ги, махаме семената им и ги наситняваме.
Отрязваме на кифличките плитки капачета и внимателно издълбаваме меката им част, но така че да остане достатъчно плътна и дълбока коруба. Стопяваме маслото и с четчица намазваме отворите и вътрешността на издълбаните кифли.
Подреждаме кифлите върху решетката на фурната, която сме застлали с пергаментова хартия и запичаме 2-3 мин на 200°С, докато поруменеят. Изваждаме кифличките от фурната и ги държим на топло място.
В остатъка от маслото задушаваме 2-3 мин наситнените пера лук. Прибавяме разбитите яйца и подправяме със сол и черен пипер. Бъркаме на котлона още 1-2 мин, докато белтъците побелеят, но внимаваме яйцата да останат сочни. Прибавяме сметаната и разбъркваме.
На дъното на всяка кифличка слагаме домати, които покриваме с яйчената смес. Захлупваме с капачетата и сервираме кифличките топли.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...