Продукти: (за 2 порции)
· 500 г киселец
· 6 яйца
· 1 к.ч. счукан сухар
· 1 к.ч. кисело мляко
· 60 г краве масло
· 1 ч.л. червен пипер
· сол
Начин на приготвяне:
Счупваме 4 яйца над вряща подсолена вода и ги варим, докато се забулят. Сваряваме киселеца в подсолена вода и го нарязваме на ситно. Изпържваме сухара в половината от маслото, прибавяме киселото мляко, посоляваме и сипваме киселеца.
Възвираме на огъня и прибавяме останалите разбити яйца. Изсипваме в чинии за сервиране и слагаме отгоре забулените яйца. Заливаме с останалото масло, в което сме запържили червения пипер.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...