Кулинарни рецепти » Агнешка чорба с булгур

 Агнешка чорба с булгур

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г по-тлъсто агнешко месо
• 5 с.л. олио
• 3-4 стръка зелен лук
• 1 к.ч. булгур /или ориз/
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1 връзка джоджен
• магданоз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на дребни хапки. Нарязваме на ситно лука и джоджена. Задушаваме ги заедно с месните хапки в олиото, към което сме прибавили малко вода.

Когато продуктите поомекнат, посоляваме, поръсваме с черен пипер, захлупваме тенджерата и продължаваме да задушаваме на слаб огън до пълното омекване на месото.

Тогава поръсваме с брашното, разбъркваме няколко пъти, сипваме булгура и заливаме с 1 л гореща вода. Доваряваме супата на умерен огън.

Поднасяме я, застроена с кисело мляко и поръсена със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало