Кулинарни рецепти » Агнешка чорба

 Агнешка чорба

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г месо от предната част на агнето
• 2 връзки зелен лук
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. масло
• 1 к.ч. ориз
• 2 яйца
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• оцет, сол, магданоз

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парченца, заливаме с вода и слагаме на огъня да заври. Обираме пяната и посоляваме.

Отделно запържваме в маслото нарязания на дребно лук, прибавяме брашното и червения пипер и отдръпваме от огъня. Сипваме запръжката към врящата чорба и прибавяме ориза.

Щом той омекне, сваляме от огъня, застройваме с разбитите с оцета яйца и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало