Продукти: (за 8-10 порции)
600 г говеждо месо /или бъбреци/
1 глава лук
1 корен магданоз
1-2 кисели краставички
4-5 картофа
2 с.л. олио
1 глава целина
саламура от кисели краставички
Начин на приготвяне:
В отворена тенджера под налягане задушаваме леко в сгорещеното олио ситно нарязаните лук, магданоз и целина. Добавяме нарязаното на хапки месо и наливаме 2 л вода.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и варим 20 мин.
След това отваряме и прибавяме нарязаните на кубчета кисели краставички и картофи. Посоляваме, отново затваряме тенджерата и варим 8 мин, след като започне да съска.
Подправяме готовия разсолник със саламура от кисели краставички.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...