Продукти: (за 4-6 порции)
• 500 г по-тлъсти парчета овче месо
• 1 с.л. препечено брашно
• 2 жълтъка
• 1 с.л. оцет
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го варим в 1,5 л вода, докато омекне. Посоляваме и прибавяме препеченото брашно, размито с 1 к.ч. хладка вода. Варим още 15 мин на умерен огън.
Правим застройка от разбитите жълтъци и оцета. Постепенно сипваме застройката в чорбата, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Преди да поднесем, поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...