Кулинарни рецепти » Кисела чорба

 Кисела чорба

Продукти: (за 4-6 порции)

• 500 г по-тлъсти парчета овче месо
• 1 с.л. препечено брашно
• 2 жълтъка
• 1 с.л. оцет
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го варим в 1,5 л вода, докато омекне. Посоляваме и прибавяме препеченото брашно, размито с 1 к.ч. хладка вода. Варим още 15 мин на умерен огън.

Правим застройка от разбитите жълтъци и оцета. Постепенно сипваме застройката в чорбата, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Преди да поднесем, поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало