Продукти:
• 1 кг пиле
• 500 г ябълки
• 750 г картофи
• 300 г домати
• 30 мл бяло вино
• 75 г краве масло
• сол, магданоз
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода, обезкостяваме го и нарязваме месото на парчета. Нарязваме почистените картофи и ги задушаваме в част от маслото.
Смесваме месото и картофите и ги разстиламе в съд, подходящ за печене. Отгоре насипваме настърганите на ренде ябълки, а върху тях слагаме доматите, нарязани на резени.
Всичко заливаме с вино и останалото разтопено масло. Печем продължително време в слаба фурна. Преди сервиране поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...