Продукти: (за 6 порции)
• 1 млада пуйка /около 1,5 кг/ с дреболиите
• 1,5 ч.ч. ориз
• 1/2 к.ч. стафиди
• 1 к.ч. олио
• черен и червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пуйката на парчета, осоляваме ги от всички страни, а след това ги запържваме в сгорещеното олио, отново от всички страни.
Наливаме гореща вода, колкото да покрие парчетата, прибавяме ситно нарязаните дреболии, кото предварително сме попарили за 5 мин във вряща подсолена вода. Посоляваме, ако е необходимо, поръсваме с черен пипер и варим 1 час на умерен огън.
Изсипваме ястието в тавичка, прибавяме оризът, стафидите, червения пипер, 2-3 с.л. олио и 1 к.ч. гореща вода. Печем в умерена фурна. По време на печенето на няколко пъти разбъркваме. Малко преди да извадим ястието, поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...