Кулинарни рецепти » Пълнено пиле с праз

 Пълнено пиле с праз

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 2-3 стръка праз
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• черен пипер, мащерка, сол

Начин на приготвяне:

Натриваме пилето отвътре и отвън със сол и черен пипер.

Нарязваме праза на ситно и леко го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме червения пипер, доматеното пюре, размито в малко вода и ориза. Подправяме с мащерка, черен пипер и сол на вкус. Наливаме 1 к.ч. гореща вода и задушаваме, докато оризът поеме течността.

Пълним пилето с тази смес и зашиваме отвора. Слагаме го в тавичка, наливаме 1 ч.ч. гореща вода и печем в умерена фурна, като от време на време обръщаме пилето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало