Кулинарни рецепти » Пиле с юфка

 Пиле с юфка
(Сърбия)

Продукти:

• 1 малко пиле
• 100 г краве масло
• 2 глави лук
• магданоз, червен пипер, сол

За юфката:

• 250 г брашно
• 1 яйце
• 1 к.ч. прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Омесваме продуктите за юфката и го оставяме да почива 20-30 минути. После го разточваме на кора с 2 мм. Изсушаваме кората от двете страни и я начупваме на дребни парченца.

Почистваме пилето и го задушаваме в подсолена вода почти до омекване. После го нарязваме на порции и слагаме парчетата месо в тенджера, като около тях разстиламе юфката.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в разтопеното масло. Към края сипваме червения пипер, разреждаме с бульон от задушаването на пилето и сипваме запръжката в ястието.

Поръсваме с наситнен магданоз и печем 20 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало