Кулинарни рецепти » Пилешки бутчета по хърватски

 Пилешки бутчета по хърватски

Продукти:

• 8 пилешки бутчета
• 3 глави чесън
• 1 к.ч. прясно изцеден лимонов сок
• 1 ч.ч. олио
• 2 с.л. сушен риган
• 1 с.л. черен пипер
• 2-3 ч.л. ситно нарязан магданоз
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Измиваме пилешките бутчета и ги нареждаме в тава. Печем в умерена фурна.

Приготвяме сос от счукания чесън, лимоновия сок, олиото, ригана, черния пипер и солта.

Когато бутчетата са почти готови, ги заливаме със сместа. Връщаме във фурната за още 10 минути.

Изваждаме, поръсваме с магданоз и ги сервираме горещи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало