Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2-3 картофа
• 2 чушки
• 1 морков
• 2-3 с.л. олио
• 1 с.л. краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме пилето отвън и отвътре със сол и черен пипер.
Нарязваме на ситно картофите моркова и чушките, прибавяме маслото и посоляваме. Напълваме пилето с тази смес и зашиваме отвора.
Намазваме го обилно с олио, слагаме в тавичка и печем в умерена фурна, като често мажем с мазнина и обливаме със соса от тавичката.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...