Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 ч.ч. ориз
• 100 г кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода и го обезкостяваме.
Задушаваме ориза в част от бульона и го разстиламе в тавичка. Отгоре разпределяме месото и покриваме с нарязания на тънки лентички кашкавал. Наливаме бульон от свареното пиле до средата на продуктите и поръсваме с черен пипер.
Печем в умерена фурна, докато кашкавалът се стопи.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...