Продукти:
• 4 цели пилешки гърди
• 5-6 кисели краставички
• 5-6 зелени маслини с чушка
• 3-4 стерилизирани гъби
• 1 с.л. настърган джинджифил
• 3-4 скилидки чесън
• 2 ч.ч. зеленчуков или пилешки бульон
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Начукваме пилешките гърди с дървено чукче, като внимаваме да не ги пробием. Нарязваме краставичките на лентички, маслините – на половини, гъбите – на парченца. Пресоваме почистения чесън.
Всяко парче месо наръсваме с джинджифил и чесън. Поставяме по няколко резенчета кисела краставичка, маслини и гъби върху месото. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Завиваме месото на руло и го завързваме.
Подреждаме рулата в тава и ги заливаме с бульона. Покриваме тавата с фолио и задушаваме в умерена фурна. След като месото омекне, махаме фолиото и запичаме рулата отгоре, докато се получи хрупкава коричка.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...