Кулинарни рецепти » Пилешко руло

 Пилешко руло

Продукти:

• 4 цели пилешки гърди
• 5-6 кисели краставички
• 5-6 зелени маслини с чушка
• 3-4 стерилизирани гъби
• 1 с.л. настърган джинджифил
• 3-4 скилидки чесън
• 2 ч.ч. зеленчуков или пилешки бульон
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Начукваме пилешките гърди с дървено чукче, като внимаваме да не ги пробием. Нарязваме краставичките на лентички, маслините – на половини, гъбите – на парченца. Пресоваме почистения чесън.

Всяко парче месо наръсваме с джинджифил и чесън. Поставяме по няколко резенчета кисела краставичка, маслини и гъби върху месото. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Завиваме месото на руло и го завързваме.

Подреждаме рулата в тава и ги заливаме с бульона. Покриваме тавата с фолио и задушаваме в умерена фурна. След като месото омекне, махаме фолиото и запичаме рулата отгоре, докато се получи хрупкава коричка.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало