Кулинарни рецепти » Пълнени пуешки гърди

 Пълнени пуешки гърди

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г пуешки гърди
• 200 г спанак
• 150 г филе от сьомга
• 1 стрък естрагон
• 1 ч.л. олио
• 500 мл зеленчуков бульон
• 1 щипка шафран
• 2 с.л. диетичен маргарин
• 2 с.л. брашно
• сол, черен пипер, магданоз

Начин на приготвяне:

Бланшираме спанака 2 мин във вряща подсолена вода 2 мин. Прехвърляме го в гевгир, обливаме със студена вода, отцеждаме и го подсушаваме. Начукваме рибното филе, поръсваме със сол и черен пипер и слагаме парченца от него върху листата спанак. Отгоре поръсваме с естрагон и навиваме на стегнато руло.

Махаме кожата от пуешките гърди и ги разрязваме на четири. Внимателно ги изтъняваме с дървено чукче, натриваме ги със сол и черен пипер и върху всяко парче слагаме спаначени рулца. С помощта на мокра марля завиваме пуешкото месо на руло и отстраняваме марлята. Краищата защипваме с клечки за зъби, за да не се разтворят рулата по време на печенето.

Сгорещяваме мазнината и равномерно позапържваме рулата. Щом хванат лека коричка, ги прехвърляме в намаслена тавичка и печем 40 мин на 200°С. Изваждаме рулата, завиваме ги във фолио и ги оставяме 10 мин да се задушават.

Разбиваме маслото с маргарина. Възвираме подправения със шафрана бульон, намаляваме котлона и прибавяме маслото. Бъркаме, докато сосът се сгъсти. Развиваме фолиото, изсипваме в соса сока, който са си пуснали рулата, разбъркваме и сваляме от котлона. Подправяме с наситнен магданоз. Разпределяме този сос в затоплени чинии, нарязваме гърдите на филийки и ги поднасяме върху соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало