Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пуешки гърди
• 200 г спанак
• 150 г филе от сьомга
• 1 стрък естрагон
• 1 ч.л. олио
• 500 мл зеленчуков бульон
• 1 щипка шафран
• 2 с.л. диетичен маргарин
• 2 с.л. брашно
• сол, черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Бланшираме спанака 2 мин във вряща подсолена вода 2 мин. Прехвърляме го в гевгир, обливаме със студена вода, отцеждаме и го подсушаваме. Начукваме рибното филе, поръсваме със сол и черен пипер и слагаме парченца от него върху листата спанак. Отгоре поръсваме с естрагон и навиваме на стегнато руло.
Махаме кожата от пуешките гърди и ги разрязваме на четири. Внимателно ги изтъняваме с дървено чукче, натриваме ги със сол и черен пипер и върху всяко парче слагаме спаначени рулца. С помощта на мокра марля завиваме пуешкото месо на руло и отстраняваме марлята. Краищата защипваме с клечки за зъби, за да не се разтворят рулата по време на печенето.
Сгорещяваме мазнината и равномерно позапържваме рулата. Щом хванат лека коричка, ги прехвърляме в намаслена тавичка и печем 40 мин на 200°С. Изваждаме рулата, завиваме ги във фолио и ги оставяме 10 мин да се задушават.
Разбиваме маслото с маргарина. Възвираме подправения със шафрана бульон, намаляваме котлона и прибавяме маслото. Бъркаме, докато сосът се сгъсти. Развиваме фолиото, изсипваме в соса сока, който са си пуснали рулата, разбъркваме и сваляме от котлона. Подправяме с наситнен магданоз. Разпределяме този сос в затоплени чинии, нарязваме гърдите на филийки и ги поднасяме върху соса.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...