Продукти:
• 1 пиле с дреболиите
• 1 кисела зелка
• 2 глави лук
• 2-3 с.л. свинска мас
• 2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пилето и го натриваме с черен пипер и сол. Сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме.
Нарязваме пилешките дреболии на дребно и ги задушаваме в част от мазнината, заедно със ситно нарязания лук. Прибавяме ориза, поръсваме с част от червения пипер и разбъркваме. Напълваме пилето с така приготвената смес.
Нарязваме зелето на едро, разстиламе го в глинен гювеч и поръсваме с останалия червен пипер. Слагаме напълненото пиле в средата на гювеча, захлупваме и печем в умерена фурна.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...