Кулинарни рецепти » Пържоли от толстолоб с гъби

 Пържоли от толстолоб с гъби

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг толстолоб /шаран/
• 3 с.л. лимонов сок
• 2 ч.л. черен пипер
• 1 ч.ч. галета
• 1 глава лук
• 150-200 г гъби
• 15-20 маслини
• 1 к.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на филии и поръсваме с лимоновия сок. След 15 мин посоляваме пържолите, поръсваме с черния пипер, овалваме ги в галетата и пържим в силно загрята мазнина, докато станат златистокафяви. Изваждаме пържолите в съд, който държим на топло.

В същата мазнина запържваме нарязания на тънки филийки лук. След 5-6 мин прибавяме нарязаните на малки парченца гъби. Захлупваме и задушаваме сместа 15 мин на умерен огън. Накрая слагаме почистените от костилките маслини. Поднасяме заедно с рибните пържоли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало