Продукти: (за 4 порции)
• 600-700 г риба
• 1 к.ч. ориз
• 3 яйца
• 60 г краве масло
• 2-3 с.л. брашно
• 1,5 ч. ч. прясно мляко
• 1-2 с.л. галета
• 1 лимон
• копър, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме рибата, обезкостяваме и смачкваме место с вилица.
Запържваме брашното леко в маслото и разреждаме с прясното мляко. Варим соса, като бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. След като изстине, смесваме с рибата, сварения ориз, разбитите яйца, ситно нарязания копър, сол и черен пипер.
Разбъркваме сместа добре, оформяме от нея кюфтенца, които овалваме в галета и пържим в сгорещената мазнина.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...