Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг филе от сом
• 1-2 к.ч. оцет
• 1 връзка магданоз
• 2-3 с.л. брашно
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме сома на филийки с дебелина 1,5 см, посоляваме, заливаме с оцета и оставяме да кисне 10-15 мин. След това отцеждаме, потапяме парчетата в брашното, изпържваме ги от двете страни до златисто и ги нареждаме в голяма чиния.
В останалата от пърженето на рибата мазнина слагаме наситнения магданоз, заливаме с оцета, в който сме киснали рибата, поръсваме с черен пипер и оставяме соса само да възври. След като изстине напълно, заливаме с него рибата.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...