Кулинарни рецепти » Пържен сом със сос от магданоз

 Пържен сом със сос от магданоз

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг филе от сом
• 1-2 к.ч. оцет
• 1 връзка магданоз
• 2-3 с.л. брашно
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме сома на филийки с дебелина 1,5 см, посоляваме, заливаме с оцета и оставяме да кисне 10-15 мин. След това отцеждаме, потапяме парчетата в брашното, изпържваме ги от двете страни до златисто и ги нареждаме в голяма чиния.

В останалата от пърженето на рибата мазнина слагаме наситнения магданоз, заливаме с оцета, в който сме киснали рибата, поръсваме с черен пипер и оставяме соса само да възври. След като изстине напълно, заливаме с него рибата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало