Продукти: (за 4 порции)
• 500 г рибно филе
• 500 г картофи
• 2 яйца
• 30 г краве масло
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме рибата през месомелачка и я смесваме със сварените и пасирани картофи. Прибавяме яйцата, разтопеното масло, черен пипер и сол.
Омесваме добре и оформяме от сместа топчета, които овалваме в брашното и изпържваме в сгорещеното олио.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...