Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг филе от едра риба
• 3 с.л. лимонов сок
• 2 ч.л. черен пипер
• 1 ч.ч. галета
• 1 глава лук
• 2 ч.л. брашно
• 2 моркова
• 1 корен от магданоз
• половин глава целина
• 1 с.л. оцет
• 10-12 бадемови ядки
• сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето на порции, които поръсваме с лимоновия сок. След 15 мин посоляваме и поръсваме с черния пипер. После овалваме филенцата в галетата и ги изпържваме в силно загрята мазнина. Изваждаме изпържената риба в затоплен съд.
В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме брашното и морковите, нарязани на колелца, а също така – нарязаните на малки кубчета целина и магданозен корен. Наливаме малко топла вода и варим 20 мин на умерен огън. Прецеждаме соса и го смесваме с оцета и счуканите бадемови ядки. Варим още 10 мин. Поднасяме рибата с бадемовия сос.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...